Lagat hemma hos oss

Lagat Hemma Hos Oss är ett initiativ från Kungsörnen för att visa att god mat kan lagas i stora mängder med hög kvalitet och lokal förankring. Hemma hos oss i Laholm och Järna lagar vi pannkakor och pasta i alla dess former till hela Sverige. Nu har vi lanserat två filmer som visar hur vi gör pasta och lagar pannkakor i Järna och Laholm - klicka på bilderna längre ner!

Den svenska matkartan såg väldigt annorlunda ut 1929, året då Kungsörnen grundades. Människor lagade mat som man alltid gjort; på det som fanns på åkrarna i ens närhet.
Säsongerna satte ramen för vad man åt och potatis var basen till i stort sett varje middag.

 

1959 rörde vi om rejält i grytan när vi introducerade pasta i Sverige. Det tog inte lång tid innan Kungsörnens pasta blev en basvara för svenskar och sågs som en självklar del av vår husmanskost.

 

Då gjordes all vår pasta i Järna. Och så är det fortfarande. Visst finns det väldigt många pastamärken att välja mellan, men bara Kungsörnen har pasta som görs i Sverige.

Detta är såklart något vi är väldigt stolta över. Att vi har behållit produktionen i Sverige och att vi arbetar för en lokal produktion. Och det gäller flera av produkterna i vårt sortiment.

I lilla Laholm, precis söder om Halmstad, gräddas till exempel våra cirka 400 000 pannkakor om dagen.

Vi kommer fortsätta driva denna lokala utveckling långt in i framtiden, med alla fördelar det innebär.


Man skulle kunna säga att våra produkter är närproducerade sedan starten 1929.
Ett påstående som stämmer bra, men varför krångla till det?
Vi föredrar helt enkelt att säga att vår mat är lagad hemma hos oss, i Laholm och Järna.

Gjord hemma hos oss i Järna

Stolt kan vi presentera vår nya reklamfilm för Järna där Mattias Bernemyr, processchef för pasta visar hur vi gör pasta hemma hos oss i Järna!

Klicka på bilden nedan för att se filmen!

Gjord hemma hos oss i Järna

Lagad hemma hos oss i Laholm

Ett stenkast från Halmstad och två från Helsingborg ligger Laholm – den lilla staden med det stora köket. Här har det gräddats pannkakor i över 40 år och med 400 000 pannkakor om dagen är vi nordens största pannkakskök.

Stolt kan vi presentera vår nya reklamfilm för Laholm där Jenny Bergman, produktutvecklare visar hur vi gör pannkaka, från smet till färdigstekt.

Klicka på bilden nedan för att se filmen!

Lagat hemma hos oss i Laholm

/Global/Products/Hemma-hos.gif
  • Finn Crisp
  • Axa
  • Kungsörnen
  • GoGreen
  • Nordmills
  • GOOH
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng