Tillagning

Nedan följer våra rekommendationer för tillagning av pasta och våra djupfrysta produkter. Detta kan självklart variera beroende på antalet portioner, ugnar, redskap osv.

Koka pasta

När du kokar stora mängder pasta som ska varmhållas bör koktiden förkortas något gentemot den rekommenderade. Genom att koka pastan i omgångar kan du undvika varmhållning och därmed erbjuda dina gäster nykokt pasta. Kokgryta är bäst att koka pastan i. Använder du andra kokmetoder, läs tillverkarens anvisning. Alternativt kan du också förkoka en del av pastan dagen innan.

Varmhållning och servering

All pasta från Kungsörnen tål att varmhållas, men för att uppnå bästa resultat koka pastan i omgångar och varmhåll så kort tid som möjligt. Servera pastan i låga och vida bleck. Djupa bleck gör att pastan pressas samman och klibbar ihop. Hett vatten eller en blandning av olja och hett vatten före servering gör pastan smidig och enkel att servera. Vid färre antal gäster rekommenderar vi att du värmer portionsvis i kokande vatten eller mikrovågsugn istället för att varmhålla.

Tillagning och uppvärmning av djupfrysta produkter

De rekommenderade temperaturer, tillagningstider och uppvärmningstider som anges på förpackningarna är ungefärliga och varierar beroende på ugnens effekt, modell och fyllnadsgrad vid fylld ugn. Vår rekommendation för uppvärmning i mikrovågsugn gäller per portion vid tillagning på hög effekt (750 W). Bevaka tillagningen/uppvärmningen om du är osäker. Kanske ska just din tillagningstid eller temperatur justeras. Kontrollera alltid att innertemperaturen/kärntemperaturen vid uppvärmning är minst 70 grader. På alla våra förpackningar finns tydlig tillagnings- eller beredningsanvisning.

  • GoGreen
  • Kungsörnen
  • Nordmills
  • Finn Crisp
  • Axa
  • GOOH
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng