Fläskkarré med äpple-, lök- och potatisragu och senaps-persiljebuljong - Österåker

Antal portioner

Ingredienser för 10 portioner
1 kg Fläskkarré Piggham, benfri
1,2 tsk ingefära, malen
3 krm kanel, malen
1,2 tsk kardemumma, malen
1 tsk salt
1,2 tsk svartpeppar, grovmalen
1,5 l Kalvbuljong
1 dl Vitvinsvinäger
2 kg Potatis skalad, grovtärnad
0,6 kg Morötter skivade
5 cl Svensk senap
20 g Persilja krusig
180 g lök gul
0,5 kg Äpple utan skal
Maizenamjöl

Tillagning

  1. Blanda alla torra kryddor och gnid in karrén.
    Bryn köttet. Stek klart i ugn vid 220º till innertemperatur på 68º.
    Låt steken vila en stund innan det trancheras.
    Koka upp buljongen. Smaksätt med vinäger och tillsätt potatis och morötter.
    Ta upp grönsakerna när de nästan är klara.
    Smaka av buljongen med senap och red av med maizena till önskat konsistens.
    Mixa ner persiljan till slätt sås.
    Skala och klyfta lök och äpplen. Bryn dem lätt.

    Lägg lök, äpplen, potatis och morötter i såsen
    som hälls över det skurna köttet.
Näringsvärden per portion
Näringsämne Mängd Enhet
Energi (kJ) 1493,91 kJ
Energi (kcal) 355,46 kcal
Fett 3,08 g
Kolhydrater 53,7 g
Protein 27,06 g
Fibrer 2,26 g
Natrium 993,28 mg
Mättade fettsyror 0,05 g
Enkelomättade fettsyror 0,2 g
Fleromättade fettsyror 0,18 g
varav sockerarter 9,74 g
Salt 0,54 g
Vatten 246,08 g
Fettlösliga vitaminer 0
Vitamin D 0 µg
Vitamin E 0,4 mg
Vitamin K 0 µg
Vattenlösliga vitaminer 0
Tiamin 0,04 mg
Riboflavin 0,04 mg
Vitamin C 11,66 mg
Niacin 0,86 mg
Mineraler 0
Fosfor 41,07 mg
Jod 0 µg
Järn 1,25 mg
Kalcium 50,76 mg
Kalium 211,13 mg
Magnesium 17,32 mg
Selen 0,31 µg
Zink 0,22 mg
Vitamin A 526,23 µg
Energifördelning Fläskkarré med äpple-, lök- och potatisragu och senaps-persiljebuljong - Österåker
  • Fett (7,7 %)
  • Kolhydrater (61,4 %)
  • Protein (30,9 %)
Dela:  
Skriv ut: Recept
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng