Currydoftande biffgryta med ris och exotiska tillbehör - AlGerna

Antal portioner

Ingredienser för 10 portioner
0,8 kg Nötkött strimlat
3 cl rapsolja
100 g lök, hackad
40 g currypulver
0,6 kg tomater krossade, konserv m spad
20 g örter färska, hackade
30 g ingefära färsk, skalad & riven
Salt, malen peppar, strösocker
Tillbehör:
40 g Kokosflingor torkade
50 g Russin
80 g solrosfrön, rostade
80 g ananas kons. i bitar, ut. spad
30 g Banan EKO
80 g gurka, tärnad
80 g Majskorn frysta
300 g yoghurt naturell
Nykokt basmatiris

Tillagning

  1. Fräs lök och curry i rapsolja.
    Tillsätt köttet. Låt detta steka med en stund.
    Tillsätt krossade tomater, hackade örter, vitlök och riven färsk ingefära.
    Låt koka tills köttet känns mört.
    Smaka av med salt, peppar och lite socker.

    Servares med Basmatiris och tillbehören.
Näringsvärden per portion
Näringsämne Mängd Enhet
Energi (kJ) 1282,99 kJ
Energi (kcal) 306,77 kcal
Fett 17,98 g
Kolhydrater 15,65 g
Protein 20,85 g
Fibrer 3,47 g
Natrium 146,6 mg
Mättade fettsyror 3,48 g
Enkelomättade fettsyror 2,95 g
Fleromättade fettsyror 3,7 g
varav sockerarter 6,96 g
Salt 0,01 g
Vatten 107,72 g
Fettlösliga vitaminer 0
Vitamin D 0,23 µg
Vitamin E 0,18 mg
Vitamin K 0 µg
Vattenlösliga vitaminer 0
Tiamin 0,25 mg
Riboflavin 0,1 mg
Vitamin C 12,63 mg
Niacin 1,04 mg
Mineraler 0
Fosfor 119,66 mg
Jod 0 µg
Järn 3,06 mg
Kalcium 84,16 mg
Kalium 354,61 mg
Magnesium 48,39 mg
Selen 1,42 µg
Zink 0,82 mg
Vitamin A 0,43 µg
Energifördelning Currydoftande biffgryta med ris och exotiska tillbehör - AlGerna
  • Fett (51,7 %)
  • Kolhydrater (20,7 %)
  • Protein (27,6 %)
Dela:  
Skriv ut: Recept
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng