Baconbröd från Skövde

Antal portioner

Ingredienser för 10 portioner
1 sats ger 10 bröd á 120 g
100 g färsk jäst
4 l vatten
6 kg vetemjöl special - Kungsörnen
1,5 dl rapsolja
100 g salt
200 g sirap, ljus
1,8 kg bacon, skivad
flingsalt att strö på brödet

Tillagning

  1. Smula jästen. Tillsätt salt, olja och sist vatten (37º).
    Blanda i mjölet tills det blir en slät deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.
    Dela degen i två bitar, kavla ut bitarna till cirka 40x30 cm plattor.
    Lägg hela skivor bacon, vik dubbel och skär 2cm breda remsor.
    Vrid ändarna åt olika håll.
    Lägg på plåt med bakplåtspapper.
    Strö flingsalt över.

  2. Grädda mitt i ugnen vid 225º cirka 10-15 minuter.

Näringsvärden per portion
Näringsämne Mängd Enhet
Energi (kJ) 12160,24 kJ
Energi (kcal) 2867,98 kcal
Fett 83,08 g
Kolhydrater 431,02 g
Protein 97,33 g
Fibrer 15 g
Natrium 5535,6 mg
Mättade fettsyror 25,68 g
Enkelomättade fettsyror 35,46 g
Fleromättade fettsyror 9,57 g
varav sockerarter 16 g
Salt 10,13 g
Vatten 502,03 g
Fettlösliga vitaminer 0
Vitamin D 1,99 µg
Vitamin E 0,72 mg
Vitamin K 0 µg
Vattenlösliga vitaminer 0
Tiamin 0,74 mg
Riboflavin 0,35 mg
Vitamin C 0 mg
Niacin 6,16 mg
Mineraler 0
Fosfor 302,3 mg
Jod 0 µg
Järn 1,71 mg
Kalcium 46,9 mg
Kalium 416,3 mg
Magnesium 39,8 mg
Selen 14,7 µg
Zink 2,53 mg
Vitamin A 0 µg
Energifördelning Baconbröd från Skövde
  • Fett (25,5 %)
  • Kolhydrater (60,8 %)
  • Protein (13,7 %)
Dela:  
Skriv ut: Recept
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng