Föreningen SkolmatsGastro

Den 4 februari 2013 bildades Föreningen SkolmatsGastro, en förening vars medlemmar består av alla nuvarande och kommande vinnare i tävlingen SkolmatsGastro. Föreningens syfte är att samla vinnarnas kunskap och verka för bra skolmat i Sverige.

Vartannat år sedan 2008 har Sveriges vassaste skolkockar mötts för att delta i tävlingen SkolmatsGastro, SM i skolmat. SkolmatsGastro arrangeras av Lantmännen. Till tävlingens final går fem tävlande lag med tre skolkockar i varje. Skolkockarna ska inte bara laga god mat, de ska också klara närings- och kostberäkningar samt tillaga maten på tid inför en sittande jury. 

Föreningen SkolmatsGastro bildas

År 2013 bildas Föreningen SkolmatsGastro, för och av alla nuvarande och framtida vinnare av tävlingen. Föreningens syfte är att samla vinnarnas kunskap och tillsammans verka för bra skolmat i Sverige. Arbetet fokuserar på att sprida kunskap om hur man kan tillaga skolmat av hög kvalitet, både med förberedda livsmedel och från grunden. Föreningen ska bilda ett nätverk mellan medlemmarna och främja deras insatser för utbildning, tävlingsverksamhet på nationell och internationell nivå och olika samarbeten inom offentlig skolmat.

Ordförande för föreningen är Petra Thestrup, kökschef och medlem i team Österåker, som vann den första tävlingen 2008. Initiativtagare till tävlingen tillika juryns ordförande är Kurt Weid.

- Det känns verkligen fantastiskt att vi har bildat föreningen SkolmatsGastro och samlat alla vinnarna. Den svenska skolmaten har kommit en lång väg men ännu finns mycket kvar att göra vad gäller smaksättning, hållbarhet, balanserad kost och den totala kvalitén på anrättningarna. Jag vet att medlemmarna har många bra tankar och idéer på hur vi ska fortsätta verka för skolmaten, säger Kurt Weid.

  • GOOH
  • Kungsörnen
  • Finn Crisp
  • Nordmills
  • Axa
  • GoGreen
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng